”Tålamod?! Jag har ju väntat jättelänge!”

Världens bäste man tycker om att pilla med sin dator. Han uppdaterar och formaterar om och mixtrar och joxar, och ibland fungerar datorn inte som den ska för vanliga dödliga som bara vill kolla sin mail eller skriva ut någonting. Efter att han tröttnat på sin frus arga telefonsamtal varje förmiddag kom Världens bäste man en kväll hem med en överraskning – en ny (eller rättare sagt gammal) dator till sin fru. Frun drabbades av panik – var skulle den stå, det är ju redan så fullt där uppe, det var ju inte detta hon ville, ojdå, nu är hon otacksam igen när mannen bara vill vara snäll (precis som för någon vecka sen då han kom hem med ett akvarium)… Men efter en stunds diskuterande och förlåtande lyckades mannen och frun komma överens, och frun emotsåg den nya (gamla) datorns installerande med tillförsikt och glädje.

Datorn fungerar ganska bra. Eller, ja, den fungerar i alla fall. Frun är nöjd. Fast hon fuskjobbar lite på mannens dator ibland när hon inte orkar med den nya (gamla).

Den nye Herr Datorns främsta förtjänst är att han övar frun i tålamod. Han är nämligen lite långsam. Ungefär sådär som datorer var när internet var en modemuppkoppling, ni vet. Eller som de bärbara HTS-datorerna blev efter ett tag. Eller som datorn i Snärshult betedde sig innan den och internet uppdaterades. Så frun sätter helt enkelt igång en fyra flikar och går sedan och gör något annat en stund, och hoppas att sidorna laddats på rätt sätt när hon kommer tillbaka Så övas hon varje dag i tålamod och självbehärskning, och i att inte bli arg på sin man när datorn inte fungerar.

Förresten ska hon snart få sin mans dator. Han ska nämligen köpa en ny. Igen. Men hon får ju en bra dator, så den här gången tänker hon inte klaga. Bara begränsa honom så att han önskar den sig i julklapp eller köper den efter jul. Han får nöja sig med den nya TV:n så länge. Man kan ju inte få allt man pekar på.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s